Hem sida HemHemKontakta ossKontakta ossProdukterProdukter
Företags uppgifterSökSökProduktinformation
Undersökning av dolda fingeravtryck
Gå sida

Utredningskit 1, 2

Gelatinfolier för finger- och fotavtryck

Instant lifters

Lyfttejp och kontrastblad

Silikongummipreparat för lyftning av fingeravtryck

Fingeravtryckspulver 1, 2, 3, 4

Fingeravtryckspenslar

Aminosyrareagenser 1, 2, 3, 4

Ångning med cyanakrylat 1, 2

Sudan Black

Infärgning av spår i blod

Gentian Violet

Sticky-side-pulver

Jodångning

Reagens för småpartiklar
Flamteknik

Mikrosil vitPowdered fingerprint on polystyrene packaging materialWhite Silmark poured over polystyrene packaging materialPowdered fingerprint lifted with white SilmarkMikrosil härdare

Silikongummipreparat för lyftning av fingeravtryck

 
Vissa ytor har en sådan struktur att det är svårt även med gelantinfolier, att lyfta pudrade fingeravtryck i sin helhet. Till exempel Hammeritmålade myntapparater och förpackningsmaterial i polystyren. I dessa fall kan vit eller svart Mikrosil användas. Gjutmassan är blandad med härdningsmedel. Den stryks över avtrycket som framkallats med fingeravtryckspulver. Efter att silikongummit har härdat lyfts fingeravtrycket.

För att ge kontrast används antigen svart eller vit Mikrosil, beroende på det använda fingeravtryckspulvret. Den vita Mikrosilen har utformats så att det är möjligt att belysa avgjutningen i motljus.

Brun Mikrosil är den många tekniker föredrar till verktygsspår, den mörka färger ökar synligheten i detaljer i spår gjorda av verktyg, kulhål och märken i patronhylsor.

Med vit Mikrosil och sotblandning (art. 13400) till exempel på ett ojämnt eller skrovligt underlag, ger ett utmärk resultat. OBS! avtrycket blir spegelvänt.

Svart Mikrosil används då avtrycket är framkallat med silver eller vitt pulver, eller med ett fluorescerande pulver t.ex. Redwop. Den svarta bakgrunden fluorescerar inte med en UV lampa, med spåret lyser mot den mörka bakgrunden.

Katalognr. 20500
Mikrosil, brun komplett med härdare, 200 g i tub

Katalognr. 20505
Mikrosil, vit komplett med härdare, 200 g i tub

Katalognr. 20506
Mikrosil, svart komplett med härdare, 200 g i tub

Katalognr. 20510
Extra härdare för Mikrosil
 

Top three pictures: Fingerprint on polystyrene packaging material after dusting with Magnetic Jet Black powder and then lifted with white silicone casting compound.
 

Fingerprint lifted with black Silmark

Picture on the left: Ett fingeravtryck på läder pudrat med Instant Gold-pulver och lyft med svart gjutmassa.